Merhabalar,
Harika bir tarifle karşınızdayım.
Hatta bir tarifle iki farklı motif yapabileceğiniz gibi ayrıca bu motifi ister bir broş olarak çantanıza iliştirebilir isterseniz bir toka olarak saçlarınızı süsleyebilirsiniz!
Ne dersiniz, başlayalım mı?
Malzemeler
- Kartopu Amigurumi el örgü ipi;
1 adet Mor (K1709) renk ip
1 adet Mavi (K1620) renk ip
1 adet Açık Mavi (K551) renk ip
1 adet Yeşil (K1390) renk ip
1 adet Sarı (K330) renk ip
1 adet Turuncu (K1250) renk ip
1 adet Kırmızı (K150) renk ip - 1 adet Kartopu Yumurcak Krem renk kadife el örgü ipi
- 2.5 mm ve 3.5 mm tığ
- Broş iğnesi ya da toka
Kısaltmalar
zn: Zincir
x: Sık iğne
v: Arttırma
Yapılışı
Bulut
Krem renk kadife ip ile örülür. 3.5 mm tığ kullanılır.
10 zincir çekip geri dönüp ikinci zincirden başlayarak 8 deliğe 1 tane tekli trabzan yapılır. 9. zincire yani son zincire 2 tane sık iğne yapılır. Daha sonraki ilmeğe 1 tane ilmek kaydır, sonrakine 1 tane sık iğne, sonrakine 1 tane ilmek kaydırma, sonraki 2 ilmeğe birer tane tekli trabzan sonrakine 1 tnae ilmek kaydırma sonraki 3 ilmeğe birer tane ikili trabzan ve en son olarak 1 tane ilmek kaydırma ile bitirilir.
Gökkuşağı
Mor renk ip ile başlanır. 2.5 mm tığ kullanılır.
1. 8zn, geri dön 7x
Mavi renk ipe geçilir.
2. 2v, 3x, 2v (11)
Açık Mavi renk ipe geçilir.
3. 2v, 7x, 2v (15)
Yeşil renk ipe geçilir.
4. 2v, 11x, 2v (19)
Sarı renk ipe geçilir.
5. 2v, 15x, 2v (23)
Turuncu renk ipe geçilir.
6. 2v, 19x, 2v (27x)
Kırmızı renk ipe geçilir.
7. 2v, 23x, 2v (31)
İlmek kaydırma ile bitiriyoruz.
Not: Kopardığınız bir önceki ipleri içeriden yürütürseniz temiz bir görüntü elde edersiniz.

Yukarıdaki resimde olduğu gibi bulutu gökkuşağının bir ucuna silikonla yapıştırabilirsiniz ya da dikebilirsiniz.

Yukarıdaki resimde olduğu gibi bir motif elde etmek isterseniz de gökkuşağını ikiye katlayıp üzerine bulutu silikonla yapıştırmanız ya da dikmeniz yeterli olacaktır.
Elinize sağlık!
Şimdi sıra sizde! İster broş yapın ister toka ama yaptıklarınızı paylaşırken İnstagram’dan @rabbitaly’yı etiketlerseniz çok sevinirim.