Malzemeler
Yapılışı
1) 4 zincir çekerek bir halka oluşturuyoruz. Halkanın içine 3 zincir çekip 16 ikili trabzan ile dolduruyoruz.
2) Renkli ipimize geçip 4 zincir çekiyoruz. Çektiğimiz 4 zinciri alt sırada 1 trabzan atlayıp sık iğne olarak batıyoruz. Sıra sonuna kadar 4 zincir çekip, 1 trabzan atlayıp diğer trabzanın tepesine sık iğne ile batıyoruz. 8 adet yuva olacak şekilde sıramızı tamamlıyoruz.
3) İlk boşluğun içerisine 3 zincir çekip, 3 tane ikili trabzan, 2 zincir, yine aynı boşluğa 3 tane ikili trabzan yapıyoruz diğer yuvaları da aynı şekilde doldurup başlangıç noktasında sık iğne ile birleştirip sırayı bitiriyoruz.
4) İpimizi tığa dolayıp alt sırada 2 zincir çektiğimiz kısma 8 tane ikili trabzan yapıp alt sıradaki dolgulu kısmın arasına sık iğne ile batıyoruz. Aynı şekilde sıra sonuna kadar diğer yuvaları doldurup çiçeğimizin yapraklarını tamamlıyoruz.
5) Zemin kısmı için beyaz renk ip ile çiçeğimizin ters tarafında resimde görüldüğü gibi önce ilmek çıkartarak 3 zincir çekip hep bir sık iğnenin dibine batarak 8 adet yuva oluşturup trabzanla kare motifi istediğimiz boyuta gelene kadar büyütüyoruz.
6) 3 zincir çekip üst sıraya çıkarak alt sıradaki 8 yuvanın içini trabzanla dolduruyoruz. Bir yuvaya 3 tane ikili trabzan, 2 zincir gene aynı yuvaya 3 tane ikili trabzan yapıp köşe oluşturuyoruz. Bir sonraki yuvaya 3 tane ikili trabzan, sonraki yuvaya gene 3 tane ikili trabzan, 2 zincir, 3 tane ikili trabzan daha yapıp köşe oluşturuyoruz. Bu sırayı bu şekilde 1 köşe, 1 normal ara yaparak bitiriyoruz.
7) 3 zincir çekerek üst sıraya çıkıyoruz, köşeler yine aynı şekilde yapılıyor, aralarda ise her ilmeğe 1 tane ikili trabzan yaparak sırayı bitiriyoruz.
8) Yedinci sırayı tekrarlayarak motifi istediğiniz kadar büyütebilir, bu motifle hırka, battaniye, yastık kılıfı yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Gülay Değirmenci