Kışa girerken hepimizin en heyecanlandıran şey kar yağma ihtimali değil mi? Evinizde karı her zaman yaşayın diye bu güzel kar tanesi motifini sizlerle paylaşmak istedim. İsterseniz askı örerek yılbaşı ağacınız için süs olarak da kullanabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 adet kırmızı ip
  • 1 adet beyaz ip
  • İpinizle uyumlu tığ

Yapılışı

Beyaz ip ile başlıyoruz.

1) 6 zincir çekerek yuvarlak oluşturuyoruz.                                                                                                     

2) 3 zincirle yukarı çıkıp yuvarlağın içerisine 1 tane ikili trabzan, 2 zincir, 2 tane ikili trabzan, 2 zincir 2 tane ikili trabzan, 2 zincir, 2 tane ikili trabzan, 2 zincir, 2 tane ikili trabzan, 2 zincir, 2 tane ikili trabzan, 2 zincir yaparak birleştiriyoruz. Toplamda 6 tane öbek olacak.

Bu sıradan itibaren sadece alt sıradaki boşluklara çalışıyoruz.

3) 3 zincir çekiyoruz ve zincirin gerisinde kalan boşluğa 1 tane ikili trabzan yapıyoruz. Arada zincir çekmeden diğer boşluğa geçip içerisine 2 tane ikili trabzan, 2 zincir, 2 tane ikili trabzan yaparak arada zincir çekmeden diğer boşluğa geçiyoruz.

Yuvalar arasında zincir çekmiyoruz. Aynı boşluğa 2 ikili trabzan, 2 zincir, 2 tane ikili trabzan şeklinde sırayı tamamlıyoruz.

4) 3 zincir çekip yine zincirin gerisinde kalan boşluğa 2 tane ikili trabzan yapıp diğer boşluğa geçerek 3 tane ikili trabzan, 2 zincir, 3 tane ikili trabzan olacak şekilde tüm sıra tamamlanır.                                                                                                                        

5) Bu sırada üçlü trabzan yapıyoruz. 3 zincir çekip zincirin gerisinde kalan boşluğa 2 tane üçlü trabzan yapıp diğer boşluğa geçerek 3 tane üçlü trabzan, 2 zincir, 3 tane üçlü trabzan zincir çekmeden diğer boşluğa geçip 3 tane üçlü trabzan, 2 zincir, 3 tane üçlü trabzan olacak şekilde beyaz ipin son sırası tamamlıyoruz.

Kırmızı ipe geçiyoruz.

6) Bu sıranın genelini sık iğne ile örüyoruz. Her bir yuvaya birer tane sık iğne yapıyoruz. 2 zincir çektiğimiz boşlukların içerisine 3 tane sık iğne yapıyoruz. Sadece büyük boşlukların geçişinde, geçiş yerinin içinden geçerek ikili trabzan yapıyoruz. Sonra alt geçiş yerinin içinden geçerek üçlü trabzan, daha sonra yine üst geçiş yerinin içinden geçerek ikili trabzan yapıyoruz.

7) Kırmızının ikinci sırasında 3 zincir çekip yukarı çıkıyoruz. Bu sırayı üçlü trabzanla örüyoruz. Her sık iğnenin üzerine birer tane üçlü trabzan yapıyoruz. Köşelerde boşluklara yaptığımız 3 sık iğnenin üzerine ise araya 2 tane zincir çekerek 2 tane trabzan yapıyoruz. Sıra sonuna kadar bu şekilde örülür.

8) 1 sıra daha ikili trabzan yapıyoruz sadece köşe yuvalardaa 1 trabzan, 2 zincir, 1 trabzan yapıyoruz.

Yapacak olan herkese kolaylıklar diliyorum…

Yaptığınız örgülere beni de etiketlemeyi unutmayın. 🙂

Keyifli örgüler.♥.♥.♥