Merhabalar!
Bir oturuşta hızlı, keyifli ve kolay bir şekilde örüp bitireceğiniz, hem salaş ve rahat hem de şık ve sizi ısıtacak bir bere tarifi paylaşmak istiyorum.
Hemen örmeye başlayalım!
Malzemeler
- Kartopu Gonca el örgü ipleri;
Mor (K707) renk ip
Sarı (K327) renk ip - 5, 4 ve 3 mm tığ
- Yün iğnesi
Yapılışı
Mor renk ip ile örülür.
1) İlk önce lastik kısmı yapılarak başlanır. 4 mm tığ ile 13 zincir çekilir. İlk zincir değil yanındakine batarak 12 sık iğne yapılır.
2) İkinci sırada ise her zincir bir V görünümündedir ve bu V’lerin arka ilmeğine batarak (Blo tekniği ile) sık iğne yapılır.
3) Bu şekilde arka ilmeklere batarak yaklaşık 43 cm olana kadar sık iğne yapılır.
Burada asıl ölçü kime yapılıyorsa onun kafasına göre ölçülmesi daha uygun olacaktır.
4) Örülen lastik iki ucunda kaydırma yöntemi ile birleştirilir ve lastiğin üzerine model kurulmaya başlanır.
Sarı renk ip ile örülür.
5) 5 mm tığ ile 4 zincir çekilir, aynı noktaya ikili trabzan yapılır ve böylece ilk V’miz oluşmuş olur. İlk sırada lastiğin kabarık kısımları atlanarak, orta kısımlara ikili trabzan ve 1 zincir yapıp aynı noktaya tekrar ikili trabzan yapılarak V görünümü sağlanır. Sıra sonuna kadar bu şekilde örülür.
6) İkinci sırada yukarı çıkmak için 4 zincir çekilir ve V’nin içine ikili trabzan yapılarak V’miz oluşmuş olur. Bu sırada V’lerin içine ikili trabzan, 1 zincir, tekrar ikili trabzan yapılarak yani V’lerin içine V yapılarak model devam eder.

7) Her iki sırada renk değiştirilerek 10 sıra, yani lastikten üstü ölçülürse 15 cm kadar örülür.
8) Buradan sonra kesme işlemi yapmadan beremizi daraltmaya başlayacağız. Bunun için 4 mm tığ ile yaklaşık 6 sıra, 7-8 cm kadar örülür.
9) Son iki sıra 3 numara tığ ile örülür. Son sırada beremizin tepe kısmı iyice daralsın diye her V’nin içine sadece ikili trabzan yapılır ve ip uzunca kesilir.
10) İpi yün iğnesine takarak teyelleme yöntemi ile beremiz büzülür ve dikilir.
İsteğe göre ponpon yapabilirsiniz.
Beremiz hazır!

Ellerinize sağlık!