Merhaba🙋🏻♀️
Kaç zamandır bu şahane platformda benim de bir yazım olsun der dururdum🙈
Malumunuz son günlerin en çok konuşulan, en çok tartışılan konusu poşet olunca ben de file tarifimle geldim😊
Herkesin kolayca birkaç saatte yapabileceği sadece zincirden oluşan bir örgü modeli!
Yapacak olan herkese kolay gelsin🧶
Malzemeler
- 1 yumak Apple Cotton ip (Farklı pamuk ipler ya da makrome ipler de kullanabilirsiniz.)
- 3.5 mm tığ
Yapılışı
1) 10 zincir çekip bir halka oluşturun.
2) 20 zincir çekip halkanın içine sabitleyin. Oluşturduğunuz halkanın içini 16 adet 20li zincirle doldurun.
3) Örgümüz papatya şeklini aldı. Şimdi 10-12 zincir çekip hemen yanındaki yuvanın üstüne sabitliyoruz ve yine 12 zincir çekerek yandaki yuvaya gidiyoruz. Sırayı bu şekilde tamamlıyoruz.
4) Bu ve bundan sonraki sıralarda 12 zincir çekerek her yuvanın tepesine sık iğneyle birleştiriyoruz. Böylece filemiz spiral bir şekilde büyüyor. İstediğiniz boya gelene kadar aynı işlemi tekrar ediyoruz.
Saplar
Çantamız istediğimiz boya geldiğinde sapları yine zincir çekerek yapıyoruz.
1) 16 yuvamız var ve 6. fotoğrafta gördüğünüz gibi herhangi bir yuvanın üstüne istediğiniz uzunlukta zincir çekin (ben 45 çektim), iki yuva atlayıp 3. yuvaya sabitliyoruz.(Ben bunu 4 kez tekrarladım)Daha sonra bu zincirlerin etrafını sık iğne ile dolduruyoruz.
2) Dört yuva atlayıp 5. yuvaya gelince yine 45 zincir çekip aynı işlemleri tekrar ediyoruz.
Ve pazar filemiz hazır!
Elinize sağlık!