Merhabalar,
Size çok tatlı, çok sıcak, çok renkli ve tabiki çok kolay bir örgü modeli getirdik.
İster kendinize, ister sevdiklerinize…
Hemen örmeye başlayın!
Malzemeler
- 2 adet La Mia Mohair Boucle ip
- 4 mm tığ
Yapılışı
Kendi elinize göre ya da öreceğiniz kişinin eline göre zincir sayısı değişmektedir. Başparmak hariç diğer dört parmağınızı örtecek kadar zincir çekin, üstüne 2 zincir daha çekerek (ilk tekli trabzanımız) örmeye başlayın.
1) 10 zincir çekilir, 8. zincirden başlanarak her ilmeğe 1 tane tekli trabzan yapılarak zincirin sonuna gelinir.
2) Son zincire 3 tane daha tekli trabzan yapılarak zincirin diğer tarafına dönülür. Yine her ilmeğe 1 tane tekli trabzan yapılır ve son zincire yine 3 tane tekli trabzan yapılır.
Örgü spiral olarak devam eder.
3) Her ilmeğe 1 tane tekli trabzan yapılarak başparmağın ayrılmaya yerine kadar örülür.
4) Başparmağa gelinince 5 zincir çekip, örgüde 5 ilmek atlayarak ilmek kaydırmayla birleştiriyoruz ve iki zincir çekerek eldivenimiz bileğe gelene kadar yine her ilmeğe 1 tane tekli trabzan yapmaya devam ediyoruz.
5) Bileğe geldiğimizde, bir sıra boyunca her ilmeğe 1 tane tekli trabzan yapmak yerine 1 ilmek atlayıp bir sonrakine 1 tane tekli trabzan yaparak örüyoruz.
6) 3 sıra boyunca her ilmeğe 1 tane tekli trabzan yaparak eldiveni bitiriyoruz.
İpi kesip gizleyerek bitiriyoruz.
Başparmak
1) 5 zincir çekerek, 5 ilmek atladığımız yere ipimizi bağlayarak yine her ilmeğe 1 tane tekli trabzan yapıyoruz.
2) Başparmak istediğimizi boyuta gelene kadar her ilmeğe 1 tane tekli trabzan yaparak spiral örüyoruz.
3) Son sırada yine 1 ilmek atlayıp bir sonraki ilmeğe 1 tane tekli trabzan yaparak örgümüzü bitiriyoruz.
İlmekleri toplayıp ipi gizleyerek örgümüzü bitiriyoruz.
Elinize sağlık, güle güle kullanın!