Malzemeler

Yapılışı

Taban (2 adet)

1) 23 zincir çekilir. 4. zincirin içerisine 6 tane ikili trabzan yapılır.

2) Her zincire birer tane ikili trabzan yapılarak son zincirin içerisine 6 tane ikili trabzan yapılır. Zincirin diğer tarafına da her yuvaya birer tane ikili trabzan yapılarak ilmek kaydırma yöntemiyle birleştirilir.

3) 20 zincirin köşelerine altışar tane ortasına da 18 tane ikili trabzan yapmış olduk. Şimdi 3 zincir çekerek üst sıraya geçiyoruz. Köşelerdeki 6 trabzanın her birine iki tane ikili trabzan yaparak köşelerde 12, ortada yine her ilmeğe 1 tane ikili trabzan yaparak 18 tane ikili trabzanla sırayı tamamlıyoruz.

4) 3 zincir çekerek yukarı çıkıyoruz ve köşedeki 12 trabzanın üzerinde yine arttırma yapıyoruz. Bu sırada köşedeki 12 trabzanın üzerine bir tek, bir çift batıyoruz. Ortadaki 18 trabzan yine sabit, 1 tane trabzan yapıyoruz.

5) Arttırma işlemlerimiz bitti. Patiğin tabanını biraz genişletmek için 1 sıra boyunca her ilmeğe birer tane tekli trabzan yapıyoruz.

Patik tabanları hazır. 

Patik

Tabandan devam ediyoruz.

1) 3 zincirle üst sıraya çıkıyoruz ve trabzanların tepesine değil de beline dolayıp ilmek alıyoruz.2) Her bir trabzanın beline birer tane ikili trabzan yaparak sırayı tamamlıyoruz.

3) 1 sıra daha arttırma eksiltme yapmadan her ilmeğe 1 tane ikili trabzan yapılır. 1 sıra da tekli trabzan yapıp patiğin ön kısmını yapıyoruz.

4) Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi patiği ikiye katlıyoruz. Tam ortadan 12 tane ikili trabzanı her iki taraftanda işaretliyoruz.

5) İşaretlediğimiz yere gelene kadar ikili trabzan yapıyoruz. İşaretlediğimiz yere gelince her bir trabzanın beline dolayarak 2 tane trabzanı tek seferde örüyoruz. 24 trabzanı 12 trabzana indiriyoruz.

6) Eksiltmeye başladığımız yere gelene kadar ikili trabzan yapıyoruz. Eksiltme yaptığımız trabzandan önce ve sonra yine 2 trabzanı tek seferde alarak bu sırada da 8 eksiltme yapıyoruz. Geri dönüp sık iğneyle eksiltmeye başladığımız yere geliyoruz.

7) Bu sırada 4 trabzanı tek seferde, 4 trabzanı tek seferde alarak burun kısmını tamamlıyoruz. Sıranın devamında ikili trabzan sayımız yaklaşık 10 trabzan olunca 20 zincir çekip üzerine ikili trabzan yaparak zincire başladığımız yere batıyoruz. Devamını ikili trabzanla örüp bitiriyoruz.

Tavşan Figürleri  (2 adet)

Kadife ip ile başlıyoruz. 5 mm tığ ile örüyoruz.

1) Sihirli halka içerisine 6 tane sık iğne yapıyoruz.

2) Her sık iğneye çift batıyoruz. 12 sık iğne elde ediyoruz.

3) 1 tek, 1 çift batarak  18 sık iğne elde ediyoruz.

4) 3 tane sık iğne yapıp kulak için 7 zincir çekiyoruz. 1 zincir atlayarak her zincir üzerine birer tane sık iğne yapıyoruz ve zincir çekmeye başladığımız yere batıyoruz.

5) 5 tane sık iğne yapıp diğer kulak içinde 7 zincir çekerek aynı işlemi tekrar ediyoruz. Kalan ilmeklerin hepsine birer tane sık iğne yapıp ipi koparıyoruz.

6) Gözlerini ve burnunu işliyoruz. Tavşan figürlerini patiğimize dikiyoruz.

Her iki patikte de düğme yerlerine ve patik kulplarının yönlerine dikkat edelim.

Yapacak olan herkese kolaylıklar diliyorum…Yaptığınız örgülere beni de etiketlerseniz (@yldz_orgu_sepetim) çok sevinirim.. ♥♥♥

Tavşan figürlü diğer tariflerimi de ekliyorum, dilerseniz onları da örüp takımı tamamlayabilirsiniz.

Tavşan Figürlü Çocuk Eldiveni Yapımı

Tavşan Figürlü Çocuk Beresi Yapımı

Tavşan Figürlü Çocuk Atkısı Yapımı

Keyifli örgüler.. 🙂