Merhabalar, sizinle çok sevilen Patchwork Yelek Tarifimi paylaşmak istedim.

Malzemeler

Yapılışı

Yeleğimiz toplam 23 motiften oluşmakta olup, renk seçenekleri sizin zevkiniz ile sınırlıdır.  Her bir motif 9×9 cm boyutunda, ama siz isterseniz daha da büyütebilirsiniz. Beden standart ve üzerinizde mini olarak duruyor.

Motiflerimiz 7 farklı çeşit modelden oluşuyor, siz de bildiğiniz modelleri yeleğe ekleyebilirsiniz. Birebir aynısı olmak zorunda değil, baktınız çözemiyorsunuz, doğaçlayın size özel olsun:)

1. Motif

1) 6 zincir çekip birleştirip halka yapıyoruz.
2) Halkanın içine 20 tane ikili trabzan yapıyoruz.
3) Her ilmeğe 1 tane ikili trabzan yapıp aralarına 1 zincir çekiyoruz.
4) 3 zincirle yukarıya çıkıp sırasıyla 2 tane ikili trabzan, 2 zincir, aynı boşluğa 3 tane ikili trabzan, 1 zincir, bir sonraki boşluğa 3 tane ikili trabzan, 1 zincir, bir sonraki boşluğa 3 tane ikili trabzan, 2 zincir yine aynı boşluğa 3 tane ikili trabzan yapıyoruz. Bu şekilde tüm sıra boyunca örüyoruz.
5) Köşelerde 3 tane ikili trabzan, 2 zincir, aynı yere 3 tane ikili trabzan, ara yerlerde ise alt sıralarda zincir çektiğimiz yerlere 3 tane ikili trabzan yapıp 1 zincir çekip bir sonraki boşluğa geçiyoruz.

 

2. Motif

1) 5 zincir çekip birleştirip halka yapıyoruz.
2) 3 zincirle yukarıya çıkıp halkanın içine aralarına 1 zincir çekerek 12 tane ikili trabzan yapıyoruz.
3) 3 zincirle yukarıya çıkıp her zincir yuvasına 2 tane ikili trabzan yapıp aralarına 1 zincir çekiyoruz.
4) 3 zincirle yukarıya çıkıp her zincir yuvasına 2 tane ikili trabzan yapıp aralarına 2 zincir çekiyoruz.
5) 3 zincirle yukarıya çıkıp 3 tane ikili trabzan, 2 zincir, aynı yere 3 tane ikili trabzan ile köşe yapıyoruz. Ardından aralarda 1 zincir çekip diğer 2 yuvaya 3er tane ikili trabzan yapıyoruz sonra yine köşe yapıp aynı şekilde devam ediyoruz.

3. Motif

1) 6 zincir çekip birleştirip halka yapıyoruz.
2) 3 zincirle yukarıya çıkıp tığ üzerinde 3 tane ikili trabzanı biriktirip tek seferde çıkıyoruz ve  2 zincir arayla bundan toplamda 8 tane yapıyoruz 😊 inşallah anlaşılır olmuştur.
3) 3 zincirle yukarıya çıkıp 2 tane ikili trabzan, 2 zincir, aynı yere 3 tane ikili trabzan yaparak ilk köşeyi oluşturuyoruz. 1 zincir çekerek diğer yuvaya geçip 3 tane ikili trabzan yapıyoruz, sonra yine köşe yapıp aynı şekilde devam ediyoruz.
4) 3 zincirle yukarıya çıkıp tekrar köşe yapıyoruz,ara yuvalara 3 tane ikili trabzan yapıp 1 zincir çekiyoruz.
5) 3 zincirle yukarıya çıkıp tüm yuvaları ikili trabzanla dolduruyoruz. Köşelerde 3 tane ikili trabzan, 1 zincir, aynı yere 3 tane ikili trabzan yapıyoruz.

4. Motif

1) 5 zincir çekip birleştirip halka yapıyoruz.
2) 3 zincirle yukarıya çıkıp 2 tane ikili trabzan yapıp, 2 zincir, aynı yere 3 tane ikili trabzan yaparak toplamda 4 köşe yapıyoruz.
3) 3 zincirle yukarıya çıkıp köşe yapıyoruz, aralara 2 zincir çekiyoruz.
4) 3 zincirle yukarıya çıkıp 2 tane ikili trabzan yapıp 1 zincir çekiyoruz. Aralarda bu şekilde 3 tane ikili trabzan yapıp 1 çekiyoruz, köşelerde 3 tane ikili trabzan, 2 zincir, aynı yere 3 tane ikili trabzan yapıyoruz.
5) 3 zincirle yukarıya çıkıp her yuvaya trabzan yapıyoruz, köşelerde 1 zincir çekiyoruz.

5. Motif

1) 5 zincir çekip birleştirip halka yapıyoruz.
2) 3 zincirle yukarıya çıkıp yanına 1 tane üçlü trabzan araya 1 zincir çekmek suretiyle toplamda 12 tane trabzan olana kadar devam ediyoruz.
3) 3 zincirle yukarıya çıkıp her zincir yuvasına 2 tane üçlü trabzan aralara 1 zincir çekiyoruz.
4) 3 zincirle yukarıya çıkıp her zincir yuvasına 3 tane üçlü trabzan yapıyoruz.
5) 3 zincirle yukarıya çıkıp zincir yuvasına 3 tane üçlü trabzan yapıp, 2 zincir çekip, aynı yuvaya 3 tane daha üçlü trabzan yapıyoruz. Sonraki 2 yuvaya birer zincirle 3 tane üçlü trabzan yapıp sonraki yuvaya yine 3 tane üçlü trabzan, 2 zincir,aynı yere 3 tane üçlü trabzan yaparak köşe yapıyoruz. 2 yuva yine 3 tane üçlü trabzan yine köşe yapıyoruz.

6. Motif

1) 5 zincir ile halka yapıp 3 zincirle yukarıya çıkıp aralarda 1 zincir çekerek 12 tane üçlü trabzan yapıyoruz.
2) 3 zincirle yukarıya çıkıp 1 zincir çekerek alt sıradaki zincirin üzerine bir üçlü trabzan yapıp 2 zincir çekip sonraki  trabzan yuvasına, zincir üzerine toplam 3 tane trabzan yapıp ardından 2 zincir çekip yine trabzan yuvasına araya 1 zincir tekrar sonraki yuvaya 2 zincir ile alttaki zincir arasına üçlü trabzan yaparak köşeleri oluşturuyoruz.
3) 3 zincirle yukarıya çıkıp 1 tane trabzan, 1 zincir, 1 tane trabzan, 2 zincir, alttaki zincirin üzerine 1 tane trabzan yapıp artırıyor ve alttaki trabzan yuvalarına trabzan yapıyoruz.
4) Yine üçüncü sıra gibi sağ ve soldaki zincirlere 1 trabzanla arttırıyoruz. Karışık gibi gözükse de çok basit ve güzel bir motif 😊

7. Motif

1) 5 zincir çekip halka yapıyoruz.
2) 3 zincir ile yukarıya çıkıp 2 tane ikili trabzan, 2 zincir, 3 tane ikili trabzan yapıyoruz. Bu şekilde 3 tane trabzan 2 zincir olarak devam ediyoruz. Toplamda 12 tane trabzan, 4 köşe olacak.
3) Yine 3 zincirle yukarıya çıkıp köşelere 2 trabzan, 2 zincir, 2 trabzan ve sonrasında her ilmeğe 1 tane trabzan yapıyoruz.
4) Köşeler yine aynı şekilde,aralarda her ilmeğe 1 tane trabzan yapıyoruz.
5) Dördüncü sıranın aynısını yapıyoruz. Toplamda 4 sıra trabzan olacak ve bitti 😊

Tüm motifler bittikten sonra örnekteki gibi iğne ile teğellenip dikilir ve önlere trabzanlarla toplamda 4 sıra artırma yapılır. Koltuk altına da sıra ile dilenen renklerle sık iğne, tekli trabzan, ikili trabzan, üçlü trabzan, ikili trabzan, sık iğne yapılır ve ovallik sağlanır. En son kenar rengi ile ikili trabzan, ardından da sık iğne geçilir ki kendisini salmasın.

Hepsi bu kadar 😊 Takıldığınız yer olursa sormaktan çekinmeyin. Kolay gelsin. Mutlu kalın.

1 YORUM