Herkese merhabalar!

Küçük prenslerinize ve prenseslerinize yakışacak zarif bir battaniye örgü modeli ile geldik!

Bu güzel motifli battaniyemizi hep birlikte örmeye başlayalım!

Malzemeler

Yapılışı

Battaniye 80×80 cm büyüklüğündedir.

1) Sihirli halka içerisine 4 zincir çekiyoruz, ikili trabzan yapıyoruz ve aralarına 1 zincir çekiyoruz. Toplam başta çektiğimiz zincirle birlikte 12 trabzan örüyoruz. İlmek kaydırma ile birleştirip, bir sonraki sıraya geçiyoruz.

2) Bu sırada 2 zincir çekiyoruz, ilmekleri tığda tutarak 2 tane ikili trabzan yapıyoruz, aralarında 2 zincir çekiyoruz. İlmek kaydırma ile birleştirip daha sonra boşluğa batıyoruz.

viktorya-motifli-bebek-battaniyesi-yapimi-1
viktorya-motifli-bebek-battaniyesi-yapimi-1

3) Bu sıramızda 5 zincir çekiyoruz, alt sıradaki zincir boşluğuna sık iğne yapıyoruz. Daha sonra 2 zincir çekerek sonraki boşluğa sık iğne yapıyoruz. Tekrar 2 zincir çekiyoruz, sonraki boşluğa sık iğne yapıyoruz. 5 zincir sık iğne, 2 zincir sık iğne, 2 zincir sık iğne bu şekilde örüyoruz. İlmek kaydırmayla birleştirip boşluğa batıyoruz.

4) 5 zincir çektiğimiz boşluğa 3 zincir çekiyoruz, yanına 4 tane ikili trabzan yapıyoruz, toplamda 5 trabzan oluyor. 2 zincir çekerek aynı boşluğun içerisine 5 tane ikili trabzan yaparak ilk boşluğa sık iğne ile birleştiriyoruz. 3 zincir çekerek bir sonraki boşluğa sık iğne yaparak aynı işlemleri, yani 5 tane ikili trabzan, 2 zincir, aynı boşluğa tekrar 5 tane ikili trabzan sık iğne ile birleştirerek 3 zincir sık iğne ile boşluğa birleştiriyoruz. Bu şekilde bu sıramızı bitiriyoruz. İlmek kaydırma ile birleştiriyoruz.

5) Bu sırada 3 zincir çekiyoruz, 4 tane ikili trabzan yaparak boşluğa 2 tane daha ikili trabzan yapıyoruz ve toplam 6 trabzan oluyor. 2 zincir çekerek boşluğa 2 tane ikili trabzan, daha sonra 4 tane ikili trabzan yapıyoruz. 3 zincir çekiyoruz, boşluğa sık iğne ile birleştirerek tekrar 3 zincir çekiyoruz ve bu şekilde devam ederek bu sıramızı bitiriyoruz.

6) İlmek kaydırma işlemini iki kez yapıyoruz ve yine aynı şekilde 6 tane ikili trabzan yaparak boşluğa 2 zincir çekerek 6 tane ikili trabzan yapıyoruz. 3 zincir çekiyoruz, sık iğne yaparak tekrar 3 zincir çekip sık iğne, tekrar 3 zincir, bu sefer trabzan yaparak devam ediyoruz. 3 tane boşluk yapmış oluyoruz. Bu şekilde sıramızı tamamlıyoruz. İlmek kaydırma yaparak diğer sıraya geçiyoruz.

7) 3. zincirden birleştirmeyi yapıyoruz, burada toplam 10 tane ikili trabzan oluyor. 6 tane ikili trabzan örüyoruz, boşluğa 2 tane ikili trabzan yaparak 3 zincir çekiyoruz, sık iğne ile birleştiriyoruz ve tekrar 3 zincir, boşluğa 2 tane ikili trabzan yaparak trabzanları bitirdikten sonra bu şekilde bu sırayı bitiriyoruz.

viktorya-motifli-bebek-battaniyesi-yapimi-10
viktorya-motifli-bebek-battaniyesi-yapimi-10

8) 3 zincir çekiyoruz, burada 14 tane ikili trabzan yapıyoruz. Boşluğa 2 tane ikili trabzan yaptıktan sonra arasına 1 zincir çekiyoruz. Boşluğa 2 tane ikili trabzan yaptıktan sonra aynı şekilde devam ediyoruz.

viktorya-motifli-bebek-battaniyesi-yapimi-11
viktorya-motifli-bebek-battaniyesi-yapimi-11

9) 1 sıra boyunca her ilmeğe 1 tane, köşelerde boşluklara 4 sık iğne örüyoruz. Motifimizi bitiriyoruz.

viktorya-motifli-bebek-battaniyesi-yapimi-12
viktorya-motifli-bebek-battaniyesi-yapimi-12

10) 25 motif yapıyoruz. Motiflerin renk düzenini istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.

viktorya-motifli-bebek-battaniyesi-yapimi-13
viktorya-motifli-bebek-battaniyesi-yapimi-13
viktorya-motifli-bebek-battaniyesi-yapimi-14
viktorya-motifli-bebek-battaniyesi-yapimi-14

11) Kenar bordürünü kabuk modeli yapabilirsiniz. Arzu ettiğiniz bir örgü modelini de seçebilirsiniz. Motif birleştirmesini ister bu şekilde isterseniz de sık iğne yaparak birleştirebilirsiniz.

Battaniyemiz hazır!

viktorya-motifli-bebek-battaniyesi-yapimi-15
viktorya-motifli-bebek-battaniyesi-yapimi-15

Keyifli örgüler dilerim!

Sevgiler…